Támogatások

Kedvezményezett neve: Linczenbold Máté

Pályázati felhívás címe: Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

Pályázati felhívás azonosító száma: VP-3-4.2.1-15

Projekt cím: Feldolgozóüzem kialakítása, berendezése és hűtött tároló építése a feldolgozó tevékenység indítás érdekében

Projekt azonosító száma: 1764867463

A támogatás összege: 212.081.260 Ft

A támogatás mértéke: 50%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A támogatás keretében új tevékenységünk indul, gyümölcslevet fogunk előállítani saját gyártásban. Ehhez egyrészt a meglévő tároló épületet fogjuk felújítani, illetve új építésű szabályozott légterű hűtött gyümölcstárolót fogunk építeni.


A meglévő épület energetikai hatékonyság szempontjából felújításra kerül, ennek érdekében az épület új aljzatot kap, kicserélésre kerülnek a nyílászárók, az épületet szigetelni fogjuk. Felújításra kerülnek a villamos vezetékek és épületgépészeti berendezések is, a gyümölcslégyártó gépsorhoz kialakításra kerülnek az áram és vízvételi helyek. Az épületben az előírásoknak megfelelő szociális helyiségek kerül kialakításra, felújításra.


A gyümölcslé előállításra szolgáló feldolgozó gépsor részei: ládaemelő, alma illetve meggy adagoló, mosó, meggyroppantó, osztályozó szalag, daráló, gyümölcscefre centrifuga, prés, tartály a gyümölcsléhez, pasztőröző, szűrő, hűtőtartály, csomagoló Bag in box töltő és üvegpalack töltő, címkéző. A rendszer alkalmas napi 12 ill. 24 órás üzemre 50% szűrt és 50% szűretlen gyümölcslé előállítására mindkét esetben 1000 l/óra kapacitásra számolva.


Feldolgozott gyümölcsök: alma, meggy.


A hűtött gyümölcstároló 400 tonna gyümölcs tárolására alkalmas, így a gyümölcslé előállításhoz egész évben folyamatosan biztosítani tudjuk az alapanyagot. A technológia vezető szerepet tölt be a zöldség és gyümölcs tárolás területén. Lényege, hogy az előállított termékek hosszabb időn keresztül is eredményesen tárolhatók legyenek.


A projekt tervezett befejezési dátuma:     2019.01.31.

Hu / Eng